Bygninger uden gasarten Radon.

 

 

I Sundhedsstyrelsen anbefalinger og krav til nyopførte bygninger må radon indholdet ikke overstige 100 becquerel pr. m3 luft. I ældre huse er grænseværdien mellem 100 og 200 becquerel/m3.

Becquerel er måleenhed for halveringstid for radioaktive stoffer.

 

Siolit A/S har Sinnotech silikatprodukter der kan lukke fuldstændig for indtrængende væsker og gasarter fra omgivelserne. Beton og murværk bevarer sin åndbarhed, det betyder at ”vandmolekyler”, der har en betydelig lavere vægtfylde end Radon kan passere. Radon der er den tungeste gas man kender kan derimod ikke trænge igennem en Sinnotech behandlet overflade. Det betyder at vanddråber og vand under tryk heller ikke kan trænge igennem en Sinnotech behandling.

 

Løsning der giver dobbelt effekt.

Afhængig af overfladens beskaffenhed kan man vælge mellem et nyt pudslag på gulv og vægge, eller en Sinnodur ”maling” som behandling. Behandlingen mod Radon giver samtidig en vandtæt væg og gulv, hvor man bruger den eksisterende beton / murværk som grundlag. Man behøver ikke de store udgifter til at brække hele gulvet op for at lægge en membran under et nyt gulv, den kan jo ligeså godt ligge oppe og danne et nyt gulv. Vælger man Sinnofloor kan man udfolde sine kunstneriske evner, om man har det ønske. Sinnofloor fås i alle farver og kan lægges i det lag man ønsker.

Sinnodur Concrete som er væskebaseret bruges som grundbehandling til vægge og gulve. Til den endelige overflade anbefaler vi Sinnodur Coating, den fås i den farve man selv ønsker eller påføres som klar.

Alle Sinnotech produkter er uden mærkningspligt, Co2 neutrale, godkendte til drikkevandsanlæg og må bruges af alle der kan håndtere mure- og malerværktøj.

 

De overfor beskrevne behandlinger er samtidig de billigste af de forslag vi har læst i diverse artikler. Et af forslagene er at lave flere udluftningsriste ned til kælderen, så man øger luftskiftet. Det kan være udmærket, hvis man ikke kan få vand fra skybrud og oversvømmelse ind i kælderen via af disse riste. Vælger man risteløsningen har vi en ”ventilationssten” der lukker hvis der kommer vand. 

Under alle omstændigheder skal man tænke sig om, og vælge den løsning der passer til stedet. Muligheden er også at spørge os om råd og vejledning, eventuelt klikke ind på vores Siolit blog og finde netop den løsning der passer til opgaven.

 

Fakta om Radon.

Radon nr.86 Rn =222, smeltepunkt – 71° C. Radon er den tungeste gas man kender. Dens sundhedsskadelige påvirkninger giver adskillige tilfælde af kræft hver år i Danmark. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan man finde et kort der viser de steder hvor Radon påvirkningen i Danmark er størst, og hvor det anbefales at gøre noget for at fjerne Radons sundhedsskadelige virkninger.

Der skal  anvendes 2 produkter:

Sinnodur  Waterproofing

Sinnodur 2K Fleksibel

 

God arbejdslyst!

Christian Jensen

Siolit A/S

2019 2316